Skip to content

Te Koop: woonhuis Zuideinde 20B 2445 AV Aarlanderveen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 595.000,- k.k.

 1. Home>
 2. Woningen>
 3. Koop Aarlanderveen Zuideinde 20B

Bouwkavel van 6.480 m2 voor het realiseren van uw eigen droomvilla, met fantastisch uitzicht over de polders en historische Molenviergang.

Midden in het Groene Hart en omgeven door uitgestrekte veenweidepolders ligt het pittoreske boerendorp Aarlanderveen. Deze polders worden drooggemalen door de nog steeds in werking zijnde historische Molenviergang. Wandelen, fietsen, vissen kunt u naar hartenlust, en de nabijgelegen Nieuwkoopse plassen geeft bovendien tal van ontspanningsmogelijkheden.

Tussen het voormalige agrarische bedrijf Zuideinde 20a en vrijstaande woning Zuideinde 20c ligt een prachtige en grotendeels beschoeide bouwkavel van maar liefst 6.480 m2 eigen grond. Een aantal ‘landjes’ zijn samengebracht tot een aaneengesloten geheel, aan het Zuideinde omsloten door water, en aan het aflopende dijkperceel met weilanden omgeven.

Op het perceel mag een woning van 750 m3 gebouwd worden, al dan niet met aangebouwde garage, kelder niet meegerekend. Daarnaast mag vergunningsvrij een garage/schuur van 30 m2 gebouwd worden.

BRUG
De bouwkavel wordt ontsloten via de aan de linkerkant gebouwde betonnen brug, waarover de eigenaar (cq. buurman) van Zuideinde 20 c een recht van overpad heeft verkregen. U gaat dus de (eigen) brug over en parkeert rechtdoor of rechtsaf, uw buren rijden over een klein hoekje van uw grond linksaf naar hun perceel. U bent vanzelfsprekend vrij om een fraai toegangshek op deze brug te plaatsen.

VERGUNNING
Op 3 februari 2010 is vergunning fase 1 verstrekt voor een vrijstaande woning van 750 m3 met inpandige garage. De kelder van ca. 45 m3 is niet in dit volume inbegrepen.

Op de tekeningen is van de vergunde woning de voorgevel, begane grond en indeling van de verdieping te zien. Ontwerper Ben Oostdam van Benbouw Adviezen, gespecialiseerd in bouwen in het landelijk gebied, kan u meer vertellen over de vergunning of variaties daarop.

De koper van het perceel wordt tevens eigenaar van de vergunning. Het is echter ‘geen must’ om deze woning te bouwen, het aanvragen van een vergunning voor een zelf ontworpen droomwoning is ook mogelijk.

In principe geldt wel een bouwvlak van 11×11 m waarbinnen de woning moet passen, slechts in bijzondere gevallen kan hier van worden afgeweken. Op het perceel zijn inmiddels diverse onderzoeken uitgevoerd, onder andere archeologisch bodemonderzoek, milieukundig onderzoek en onderzoek naar aanwezige flora & fauna. De uitslagen van deze onderzoeken bieden geheel geen belemmering voor het bouwen van de woning.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met Ad Lugthart op ons kantoor in Bodegraven! U en uw NVM makelaar zijn van harte welkom.

  Kenmerken Zuideinde 20B

  Overdracht

  Koopprijs€ 595.000,- k.k.
  Aanvaardingin overleg

  Oppervlaktes en inhoud

  Geen eigenschappen

  Bouw

  Bouwvormn.v.t.

  Indeling

  Geen eigenschappen

  Maandlasten

  Ligging Zuideinde 20B

  Marktcijfers van Alphen aan den Rijn

  Gemiddelde verkoopprijs in Alphen aan den Rijn

  Landelijk gemiddelde: € 380.638,-

  Gemiddelde vraagprijs in Alphen aan den Rijn

  Landelijk gemiddelde: € 467.869,-

  Gemiddelde verkooptijd in Alphen aan den Rijn

  Landelijk gemiddelde: 53

  Gemiddeld aangeboden in Alphen aan den Rijn

  Landelijk gemiddelde: 11407

  Gemiddeld aantal verkocht in Alphen aan den Rijn

  Landelijk gemiddelde: 6569

  Gemiddelde prijs/m2 in Alphen aan den Rijn

  Landelijk gemiddelde: 2.567

  Vergelijkbaar woningaanbod