Bodegraven-Centrum

Bodegraven is gelegen in het Groene Hart en ook in het centrum van Bodegraven is dat mooi terug te vinden. Rondom het grote plein (Raadhuisplein) is er veel groen aangelegd. Dit nodigt zeker uit tot het plaats nemen op de mooie bankjes die geplaatst zijn op het plein. Met op de dinsdag- en vrijdagochtend en zaterdag marktkramen staan op het plein.

Buurt Centrum heeft afgerond een totale oppervlakte van 36 hectare, waarvan 35 land en 1 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 2.053 adressen per km2. Er wonen 1.275 huishoudens in de buurt Centrum. Postcode 2411 is de meest voorkomende postcode in de buurt Centrum. De buurt Bodegraven-Centrum ligt in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De naam van deze buurt veranderde van Noordzijde in 2020 naar Centrum-Noord in 2021.
Voor meer informatie over het centrum wordt u doorverwezen naar onderstaande links::
https://allecijfers.nl/buurt/centrum-noord-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/centrum-oost-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/centrum-zuid-bodegraven-reeuwijk/

3.655

Inwoners

1.727

Woningen

Voorzieningen

Winkelcentrum
In het centrum kun je heerlijk struinen langs de gezellige winkels en je dagelijkse boodschappen doen bij een van de supermarkten. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er ook markt op het Raadhuisplein.

Horeca
In het centrum zijn meerdere horecagelegenheden. Aan de Marktstraat en rond het Raadhuisplein zijn meerdere restaurantjes waar je heerlijk wat kan eten. Tijd voor een bakje koffie? Op verschillende locaties kan een bakje koffie doen. Aan de Wilhelminastraat vind je uitgaansgelegenheden.

Basisscholen
Op loop/fiets afstand zijn er 2 basisscholen: Da Costaschool (Christelijk) en IKC schatrijk (Katholiek).

Sport
In deze wijk is er een sportschool te vinden. Op fietsafstand in Bodegraven zijn er meerdere sportverenigingen

Zorg
Het Zorgstation met apotheek naast het NS- station, in combinatie met de dependance van het GHZ met eveneens een apotheek aan de Willem de Zwijgerstraat voorziet in een groot gedeelte van de te verlenen zorg in Bodegraven. Daarnaast is er de Meent verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en lichamelijke beperkingen. Naast deze zorgvoorzieningen, natuurlijk ook de diverse tandartspraktijken in het centrum.

  • Openbaar vervoer voorzieningen
  • Karakteristieke bebouwing
  • Nabijheid van Oude Rijn

Bereikbaarheid

Bodegraven is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bereik je Bodegraven via de A12, afslag Bodegraven/Reeuwijk. Vanaf daar rijd je via de N11 zo het dorp binnen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de drukte op de N11 tijdens de spitsuren. Ook met het openbaar vervoer is Bodegraven goed bereikbaar. Er zijn verschillende buslijnen die naar Bodegraven rijden. Daarnaast heeft Bodegraven een treinstation aan de lijn Leiden – Utrecht. Hiermee kun je makkelijk en snel naar steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht reizen. Binnen Bodegraven zelf kun je gebruik maken van het lokale busvervoer. Er rijden meerdere lijnen die verschillende wijken en dorpen in de omgeving aandoen. Daarnaast is het dorp ook goed bereikbaar per fiets en te voet.

  • A12
  • N11
  • Utrecht - Leiden spoorlijn