Bodegraven-Noord

Bodegraven-Noord is omgeven door prachtige groengebieden. Het is dan ook een ideale plek voor natuurliefhebbers en mensen die houden van het buitenleven. Er zijn veel wandel- en fietspaden die perfect zijn voor ontspanning en cardio-oefeningen. De wijk beschikt over alle nodige voorzieningen waaronder diverse supermarkten, restaurants, cafés en winkels. Ook scholen en sportfaciliteiten zijn in de buurt te vinden. Daarnaast heeft Bodegraven-Noord een actieve gemeenschap met verschillende activiteiten en evenementen, die buurtbewoners de kans geven hun buren te leren kennen. Het openbaar vervoer is goed geregeld, het treinstation is op loopafstand en biedt frequente treinen naar diverse grote steden, zoals Rotterdam, Leiden en Utrecht.

Kortom, wonen in Bodegraven-Noord biedt rust, natuur en gemeenschapszin, terwijl alle nodige voorzieningen gemakkelijk bereikbaar zijn.

Bodegraven-Noord heeft een totale oppervlakte van 70 hectare, waarvan 68 land en 2 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.576 adressen per km2. Er wonen 1905 huishoudens in Bodegraven-Noord. Postcode 2411 is de meest voorkomende postcode in de Bodegraven-Noord. Voor de berekening is gebruik gemaakt van gegevens van het CBS en het Kadaster.

Voor meer statistieken over Bodegraven-Noord wordt u doorverwezen naar onderstaande links:
https://allecijfers.nl/buurt/zeeheldenbuurt-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/vijverwijk-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/heining-en-dam-bodegraven-reeuwijk/

4.310

Inwoners

1.874

Woningen

Voorzieningen

Buurtwinkelcentrum
Vanuit Bodegraven-Noord is het centrum van Bodegraven makkelijk bereikbaar. In het centrum kun je heerlijk struinen langs de gezellige winkels en je dagelijkse boodschappen doen bij een van de supermarkten. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er ook markt op het Raadhuisplein.

Horeca
In het centrum zijn meerdere horecagelegenheden. Aan de Marktstraat en rond het Raadhuisplein zijn meerdere restaurantjes waar je heerlijk wat kan eten. Tijd voor een bakje koffie? Op verschillende locaties kan je een bakje koffie doen. Aan de Wilhelminastraat vind je uitgaansgelegenheden.

Basisscholen
De wijk heeft 2 basisscholen: IKC schatrijk (Katholiek) en Da Costaschool (Christelijk).

Sport
In deze wijk is er een sportschool te vinden. Op fietsafstand van de wijk in Bodegraven zijn er meerdere sportverenigingen.

Zorg
Het zorgstation met apotheek naast het NS- station, in combinatie met de dependance van het Groene Hart ziekenhuis met eveneens een apotheek aan de Willem de Zwijgerstraat, voorziet in een groot gedeelte van de te verlenen zorg in Bodegraven. Daarnaast is er de Meent verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en lichamelijke beperkingen. Naast deze zorgvoorzieningen, natuurlijk ook de diverse tandartspraktijken in het centrum.

Activiteiten
In dit deel van Bodegraven zijn nog meerdere karakteristieke woningen e.d., waar regelmatig rondleidingen voor gehouden worden door de Historische kring.  Het gezellige centrum van Bodegraven, waar men elkaar kan ontmoeten bij de horeca/eetgelegenheden of op het grote plein midden in dit dorp. Wie van tuinieren en/of het buitenleven houdt, kan terecht op de dichtbijgelegen complexen van de Volkstuinvereniging Bodegraven. Deze vereniging is al jaren actief in Bodegraven en nodigt uit om er te zijn en heeft ook regelmatig “open tuin”, voor belangstellenden. De Oude Rijn, die door het dorp stroomt geeft voor de pleziervaart mogelijkheden om aan te meren en zorgt voor reuring in het centrum. Om die reden is de Oude Rijn soms ook het decor voor zwemwedstrijden.

  • Nabij openbare voorzieningen, winkels, etc.
  • Nabijheid buitengebied
  • Uitgaansgelegenheden

Bereikbaarheid

Bodegraven is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bereik je Bodegraven via de A12, afslag Bodegraven/Reeuwijk. Vanaf daar rijd je via de N11 zo het dorp binnen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de drukte op de N11 tijdens de spitsuren. Ook met het openbaar vervoer is Bodegraven goed bereikbaar. Er zijn verschillende buslijnen die naar Bodegraven rijden. Daarnaast heeft Bodegraven een treinstation aan de lijn Leiden-Utrecht. Hiermee kun je makkelijk en snel naar steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht reizen. Binnen Bodegraven zelf kun je gebruik maken van het lokale busvervoer. Er rijden meerdere lijnen die verschillende wijken en dorpen in de omgeving aandoen. Daarnaast is het dorp ook goed bereikbaar per fiets en te voet.

  • N11
  • A12
  • Utrecht - Leiden spoorlijn