Broekvelden Bodegraven

Broekvelden is een mooie, rustige wijk en biedt een geweldige omgeving voor mensen die op zoek zijn naar een vredige woonomgeving, weg van de drukke stad. De wijk is omgeven door groene velden en rustige waterwegen, waaronder de Oude Rijn. Het is dan ook een perfecte plek voor natuurliefhebbers en sportliefhebbers, die kunnen genieten van de vele wandel- en fietsroutes die in de buurt beschikbaar zijn. Ook de Reeuwijkse Plassen, een populaire plek om te zwemmen, varen en vissen zijn dichtbij. Hoewel Broekvelden een rustige en landelijke omgeving biedt, zijn er verschillende voorzieningen in de buurt. Er is een winkelcentrum, meerdere sportfaciliteiten en scholen en het treinstation is op slechts een korte afstand. De wijk heeft een vriendelijke en toegankelijke gemeenschap, die verschillende evenementen en activiteiten organiseert die bijdragen aan een aangename en sociale woonervaring. De betrokkenheid van buurtbewoners is ook waardevol voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en kindvriendelijke buurt.

Kortom, de wijk Broekvelden biedt een combinatie van rust, gemeenschap en natuur. Het is een ideale plek om te wonen voor mensen die op zoek zijn naar een rustige omgeving om te ontspannen, terwijl alle nodige voorzieningen binnen handbereik zijn.

Buurt Broekvelden heeft afgerond een totale oppervlakte van 90 hectare, waarvan 87 land en 3 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.706 adressen per km2. Er wonen 2.135 huishoudens in de buurt Broekvelden-Noord.  In de wijk Broekvelden staan grotendeels jaren ’70 en ’80 woningen. Van de woningen in Broekvelden zijn 75% koopwoningen. Het overige deel zijn corporale huurwoningen. Voor de berekening is gebruik gemaakt van gegevens van het CBS en het Kadaster. Voor meer statistieken over Broekvelden wordt u doorverwezen naar onderstaande links:
https://allecijfers.nl/buurt/broekvelden-noord-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/broekvelden-noordoost-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/broekvelden-zuid-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/broekvelden-zuidoost-bodegraven-reeuwijk/

5.650

Inwoners

2.131

Woningen

Voorzieningen

Buurtwinkelcentrum
In winkelcentrum Broekvelden (Vromade) vind je alles voor de verse dagelijkse boodschappen, zoals een bakker, slager en groentewinkel. Verder is er een supermarkt, een snackbar, een dönerzaak, een kapper en een gemakswinkel met boeken en tijdschriften.

Basisscholen
De wijk heeft 3 basisscholen. OBS het Vogelnest (openbaar), Speel en Werkhoeve (katholiek) en KC Wereldweijde (christelijk).

Sport
In de wijk Broekvelden zijn 2 voetbalverenigingen (ESTO en Rohda’76) te vinden. Daarnaast is er ook een tennisvereniging (T.C. Botesa). Op fietsafstand van de wijk in Bodegraven zijn er meerdere sportverenigingen.

Zorg
Op fietsafstand van de wijk is er een medisch centrum (zorgstation) met huisartsen, apotheek en fysiotherapeut. Daarnaast is er in de wijk een tandarts, fysiotherapeut.

  • Vromade
  • Sportaccomodaties
  • Basisscholen

Bereikbaarheid

Bodegraven is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bereik je Bodegraven via de A12, afslag Bodegraven/Reeuwijk. Vanaf daar rijd je via de N11 zo het dorp binnen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de drukte op de N11 tijdens de spitsuren. Ook met het openbaar vervoer is Bodegraven goed bereikbaar. Er zijn verschillende buslijnen die naar Bodegraven rijden. Daarnaast heeft Bodegraven een treinstation aan de lijn Leiden – Utrecht. Hiermee kun je makkelijk en snel naar steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht reizen. Binnen Bodegraven zelf kun je gebruik maken van het lokale busvervoer. Er rijden meerdere lijnen die verschillende wijken en dorpen in de omgeving aandoen. Daarnaast is het dorp ook goed bereikbaar per fiets en te voet.

  • A12
  • N11
  • Utrecht - Leiden spoorlijn