Dronenwijk

De Dronenwijk is een ideale woonomgeving voor gezinnen en jonge professionals. De wijk is gunstig gelegen ten opzichte van de belangrijkste voorzieningen in de omgeving, waaronder scholen, parken en winkels. De nabijheid van het station en de snelweg A12 maken het bovendien gemakkelijk om naar andere steden te reizen. De Dronenwijk en Elzenhof zijn bekend om hun rustige karakter en gevarieerde architectuur. Er zijn veel groene gebieden en speelplaatsen, die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. De aanwezige waterpartijen en de nabijheid van de Reeuwijkse Plassen bieden daarnaast tal van mogelijkheden voor watersportliefhebbers. De wijk heeft een sterk gevoel van gemeenschap, met een scala aan activiteiten gedurende het hele jaar. Er zijn verschillende verenigingen en clubs waarbij bewoners kunnen aansluiten en dit draagt bij aan een gezellige en sociale sfeer. Jaarlijkse evenementen zoals de Paasmarkt en Sinterklaasviering brengen de gemeenschap samen.

Al met al biedt de Dronenwijk een perfecte balans tussen rust, voorzieningen en gemeenschap. Het is een fijne plek om te wonen voor mensen die rustiger willen leven, waarbij alle nodige voorzieningen en mogelijkheden voor sociale interactie binnen handbereik zijn.

Buurt Dronenwijk heeft afgerond een totale oppervlakte van 23 hectare land (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.561 adressen per km2. Er wonen 420 huishoudens in de buurt Dronenwijk. Postcode 2411 is de meest voorkomende postcode in de buurt Dronenwijk. De buurt Dronenwijk ligt binnen Bodegraven-Zuid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In de Dronenwijk staan voornamelijk jaren ‘60 woningen. Van de woningen in de Dronenwijk zijn 80% koopwoningen. Het overige deel zijn corporale huurwoningen.

Voor de berekening is gebruik gemaakt van gegevens van het CBS en het Kadaster. Voor meer statistieken over de Dronenwijk wordt u doorverwezen naar onderstaande links:
https://allecijfers.nl/buurt/dronenwijk-zuid-bodegraven-reeuwijk/
https://allecijfers.nl/buurt/dronenwijk-noord-bodegraven-reeuwijk
https://allecijfers.nl/buurt/dronenwijk-zuid-bodegraven-reeuwijk/

2.620

Inwoners

1.139

Woningen

Voorzieningen

Buurtwinkelcentrum
Op de Vrije Nesse (winkel gelegenheid Dronenwijk) vind je diverse horeca, een stomerij, verloskundige praktijk, een huisarts, kappers en een schoonheidsspecialiste. Op vrijdag en zaterdag staat er ambulante handel op het pleintje naast de kerk.

Basisscholen
De wijk heeft 3 basisscholen. Verhoeff-Rollamanschool (gereformeerd), Willibrord/Milanschool (katholiek) en Prinses Beatrixschool (christelijk).

Sport
In de Dronenwijk is er een voetbalvereniging (VVBodegraven). Daarnaast is er ook een korfbalvereniging (AKV Vriendenschaar) te vinden. Op fietsafstand van de wijk in Bodegraven zijn er meerdere sportverenigingen.

Zorg
In de wijk is er een medisch centrum (dependance Groene Hart ziekenhuis) gesitueerd. In dit medisch centrum zijn er huisartsen, apotheek en fysiotherapeut gevestigd. In de wijk zijn er verschillende tandartspraktijken te vinden.

  • Basisscholen
  • Nabijheid uitvalwegen
  • Ruim opgezet en veel groen

Bereikbaarheid

Bodegraven is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bereik je Bodegraven via de A12, afslag Bodegraven/Reeuwijk. Vanaf daar rijd je via de N11 zo het dorp binnen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de drukte op de N11 tijdens de spitsuren. Ook met het openbaar vervoer is Bodegraven goed bereikbaar. Er zijn verschillende buslijnen die naar Bodegraven rijden. Daarnaast heeft Bodegraven een treinstation aan de lijn Leiden-Utrecht. Hiermee kun je makkelijk en snel naar steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht reizen. Binnen Bodegraven zelf kun je gebruik maken van het lokale busvervoer. Er rijden meerdere lijnen die verschillende wijken en dorpen in de omgeving aandoen. Daarnaast is het dorp ook goed bereikbaar per fiets en te voet.

  • A12
  • N11
  • Utrecht - Leiden spoorlijn