Weideveld

Weideveld is een moderne, groene en kindvriendelijke wijk in Bodegraven. De wijk werd gebouwd rond het jaar 2010 en bestaat uit nieuwbouwwoningen. Het is dan ook de ideale wijk voor mensen die houden van modern en comfortabel wonen. Een van de mooie eigenschappen van Weideveld is de rustige sfeer. Het is een wijk zonder doorgaande wegen waardoor er weinig verkeer is. Dit maakt het een veilige plek om te wonen, vooral voor gezinnen met kinderen. Er zijn ook veel groene zones in de omgeving waar kinderen heerlijk kunnen spelen of waar buurtbewoners in contact kunnen komen met de natuur.
Weideveld is gemakkelijk te bereiken met de auto en heeft ook een goede verbinding met het openbaar vervoer. Het station van Bodegraven ligt op korte afstand en biedt rechtstreekse verbindingen naar Utrecht, Leiden en Gouda (buslijn). In de buurt van de wijk zijn ook verschillende winkels en andere voorzieningen te vinden. De wijk Weideveld biedt daarnaast ook een verscheidenheid aan huizen om uit te kiezen. Van vrijstaande woningen, eengezinswoningen tot appartementen, er is voor elk wat wils. Het stijlvolle en moderne karakter van de huizen past goed bij de groene omgeving en creëert een zeer mooie sfeer in de hele wijk.
Ten slotte biedt Weideveld ook vele recreatieve mogelijkheden in de directe omgeving. De Reeuwijkse Plassen liggen op korte afstand en bieden mogelijkheden voor watersport en andere recreatieve activiteiten. Al met al is Weideveld een prachtige wijk om te wonen, met moderne voorzieningen, een groene omgeving en veel recreatiemogelijkheden. Het is een geweldige plek om te wonen voor mensen die op zoek zijn naar een moderne, rustige en comfortabele woonomgeving.

Buurt Weideveld heeft afgerond een totale oppervlakte van 41 hectare, waarvan 37 land en 3 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 920 adressen per km2. Er wonen 540 huishoudens in de buurt Weideveld. Postcode 2412 is de meest voorkomende postcode in de buurt Weideveld. De buurt Weideveld ligt binnen Bodegraven-Zuid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Weideveld is de nieuwbouwwijk van Bodegraven. Hier staan woningen gebouwd vanaf 2010, anno 2023 wordt hier nog steeds gebouwd. Van de woningen in Weideveld zijn 76% koopwoningen, 12% zijn vrije huur en de laatste 12% zijn corporale huurwoningen.

Voor de berekening is gebruik gemaakt van gegevens van het CBS en het Kadaster, zie deze toelichting. Voor meer statistieken over weideveld wordt u doorverwezen naar onderstaande link:
https://allecijfers.nl/buurt/weideveld-bodegraven-reeuwijk/

1.670

Inwoners

555

Woningen

Voorzieningen

Buurtwinkelcentrum
In de naastgelegen wijk is winkelcentrum Broekvelden (Vromade) gevestigd. In winkelcentrum Broekvelden (Vromade) vind je alles voor de verse dagelijkse boodschappen, zoals een bakker, slager en groentewinkel. Verder is er een supermarkt, een snackbar, een dönerzaak, een kapper en een gemakswinkel met boeken en tijdschriften.

Basisscholen
De wijk heeft helaas geen basisschool. In de naast gelegen wijk is er op loop/fiets afstand zijn er 3 basisscholen. OBS het Vogelnest (openbaar), Speel en Werkhoeve (katholiek) en KC Wereldweijde (christelijk).

Sport
In deze nieuwbouwwijk zijn er helaas nog geen sportverenigingen gevestigd. Op fietsafstand van de wijk in Bodegraven zijn er meerdere sportverenigingen.

Zorg
Op fietsafstand in naastgelegen wijken voorzieningen zoals: het Zorgstation  (dependance Groene Hart ziekenhuis), huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten en meerdere tandartsenpraktijken.

  • Duurzaamheid
  • Jonge en kindvriendelijke woonwijk
  • Nabij Limes-park en buitengebied

Bereikbaarheid

Bodegraven is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bereik je Bodegraven via de A12, afslag Bodegraven/Reeuwijk. Vanaf daar rijd je via de N11 zo het dorp binnen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de drukte op de N11 tijdens de spitsuren. Ook met het openbaar vervoer is Bodegraven goed bereikbaar. Er zijn verschillende buslijnen die naar Bodegraven rijden. Daarnaast heeft Bodegraven een treinstation aan de lijn Leiden-Utrecht. Hiermee kun je makkelijk en snel naar steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht reizen. Binnen Bodegraven zelf kun je gebruik maken van het lokale busvervoer. Er rijden meerdere lijnen die verschillende wijken en dorpen in de omgeving aandoen. Daarnaast is het dorp ook goed bereikbaar per fiets en te voet.

  • N11
  • A12
  • Utrecht - Leiden spoorlijn